Home » LISTENING 🎧 » CAMBRIDGE LISTENING » Cambridge 2 Listening Test 3 [with Answers]

Cambridge 2 Listening Test 3 [with Answers]

Cambridge IELTS 2 Listening Test 3 with answers, downloadable pdf and audio transcript.

Total no. of Questions: 40

Approx. Time: 30 mins

SECTION 1

Questions 1-4

Choose the correct letters A-C.

Q1. The respondent works in …

A. the professions

B. business

C. other

Q2. The respondent has a salary of …

A. £0-15,000 a year

B.£15-35,000 a year

C. over £35,000 a year

Q3. The respondent watches TV for …

A. relaxation

B. entertainment

C. information

Q4. Every day the respondent watches TV for …

A. 30 mins-1 hour

B. 1 hour-2 hours

C. more than 2 hours

Questions 5-7

Circle TWO letters A-E.

Q5. The respondent mainly watches TV …

A. in the early morning

B. around midday

C. in the afternoon

D. in the early evening

E. at night

Q6. On the new channel, the respondent would like to see more …

A. children’s programmes

B. documentaries

C. local service programmes

D. travel programmes

E. health programmes

Q7. The respondent would advise the new channel to …

A. spend more money on drama

B. train their broadcasters to higher standards

C. improve sound quality

D. broadcast interviews with famous people

E. talk more to customers

Question 8-10

Choose the correct letters A-C.

Q8. The respondent feels that adverts should occur every …

A. 10 mins

B. 15 mins

C. 20 mins

Q9. The respondent would like to attend special promotions if …

A. expenses are paid

B. he is invited specially

C. they are held locally

Q10. The respondent would like to receive …

A. no mail

B. requested mail

C. all main

SECTION 2

Questions 11-14

Circle FOUR letters A-G.

Which FOUR activities of the Union are mentioned by the speaker?

A. raising money for good causes

B. political campaigning

C. running a news agency

D. running a supermarket

E. providing cheap tickets

F. helping with accommodation

G. providing catering services

Questions 15-16

Circle TWO letters A-E.

Which TWO of the following can you get advice about from the Union?

A. immigration

B. grants

C. medical problems

D. personal problems

E. legal matters

Questions 17-20

Write the appropriate letter A-C against Questions 17-20.

What are the locations of the following places in Radford?

A.part of the Metro Tower building
B.in the main square in the centre of the town
C.some distance from the centre of the town
Q17. The Hi-Tech Fitness Centre……………………….
Q18. The Ice Rink……………………….
Q19. The New Cinema……………………….
Q20. The Theatre Royal……………………….

SECTION 3

Questions 21-23

Complete the notes below.

Write NO MORE THAN THREE WORDS/or A NUMBER for each answer.

DISSERTATION INFORMATION

Hand-in date:(21) …………………….
Length:(22) ……………………. to ……………………. words
Extra programme offered on:(23) …………………….

Questions 24-26

Complete the table below.

Write NO MORE THAN THREE WORDS/or A NUMBER for each answer.

DISSERTATION TIMETABLE

DateAction
31 January Basic bibliography
7 February(24) …………………….
February-March(25) …………………….
(26) ……………………. to …………………….Write up work

Questions 27-30

What is Dr Simon’s opinion on the following points?

Tick column Ain favour
Tick column Bno strong opinion
Tick column Cagainst
ABC
Q27. Buying a computer
Q28. Reading previous year’s dissertations
Q29. Using questionnaires
Q30. Interviewing tutors

SECTION 4

Questions 31-37

Circle the correct letter A-C.

Cambridge IELTS 2 Listening Test 3

Q37. Underground water supplies …

A. 18% of Australia’s water

B. 48% of Australia’s water

C. 80% of Australia’s water

Questions 38-40

Circle THREE letters A-E.

Which THREE of the following uses of dam water are mentioned?

A. providing water for livestock

B. watering farmland

C. providing water for industry

D. controlling flood water

E. producing hydro-electric power

Cambridge 2 Listening Test 3 Answers

Checkout your Listening test 3 answers of Cambridge IELTS 2 booklet given below:

1. B
2. C
3. A
4. B
5. A, E
6. A, C
7. C, E
8. B
9. C
10. B
11. A/C/E/G
12. A/C/E/G
13. A/C/E/G
14. A/C/E/G
15. B/E
16. B/E
17. C
18. A
19. A
20. B
21. 21 May
22. 18,000-20,000
23. research methods
24. plan
25. do research
26. March (to) May
27. A
28. A
29. C
30. B
31. C
32. B
33. C
34. B
35. B
36. C
37. A
38. B/D/E
39. B/D/E
40. B/D/E

Cambridge 2 Listening Test 3 PDF & Transcript

To download the Cambridge IELTS 2 Listening test 3 in pdf format with audio transcript, please write your email in the comment section below. We’ll send it across at the speed of light.

or

You can buy the complete booklet here at discounted price.

All the best !

Disclosure: We sometimes use affiliate links in our content. This means if you click on the link and purchase an item, we’ll receive an affiliate commission at no extra cost to you. These links help us to offset the costs of running this website. Thanks for understanding!

2 thoughts on “Cambridge 2 Listening Test 3 [with Answers]”

Leave a Comment