Home » LISTENING 🎧 » CAMB IELTS Listening Test 04 (Audio & Answers)

CAMB IELTS Listening Test 04 (Audio & Answers)

In this CAMB IELTS Listening Test 4 (Audio, Answers, PDF, Transcript), you’ll find:

Questions 1-10Easy Life Cleaning Services Listening Answers, Audio, PDF, and Transcript
Questions 11-20Hotel Management Listening Answers, Audio, PDF, and Transcript
Questions 21-30Sporting activities at school Listening Answers, Audio, PDF, and Transcript
Questions 31-40Maple Syrup Listening Answers, Audio, PDF, and Transcript

Total no. of questions: 40
Time: 30 minutes

Easy Life Cleaning Services

PART – 1

CAM IELTS Listening Test 04 Easy Life Cleaning Services Audio

Questions 1-10

Complete the notes below.

Write ONE WORD for each answer.

Basic cleaning package offered

  • Cleaning all surfaces
  • Cleaning the 1. ………………………… throughout the apartment
  • Cleaning shower, sinks, toilet etc.

Additional services agreed

  • Every week
    • Cleaning the 2. …………………………
    • Ironing clothes – 3. ………………………… only
  • Every month
    • Cleaning all the 4. ………………………… from the inside
    • Washing down the 5. …………………………

Other possibilities

  • They can organise a plumber or an 6. ………………………… if necessary.
  • A special cleaning service is available for customers who are allergic to 7. …………………………

Information on the cleaners

  • Before being hired, all cleaners have a background check carried out by the 8. …………………………
  • References are required.
  • All cleaners are given 9. ………………………… for two weeks.
  • Customers send a 10. ………………………… after each visit.
  • Usually, each customer has one regular cleaner.

Hotel Management

PART – 2

CAM IELTS Listening Test 04 Hotel Management Audio

Questions 11-14

Choose the correct letter – A, B or C.

Q11. Many hotel managers are unaware that their staff often leave because of…

A. lack of training

B. long hours

C. low pay

Q12. What is the impact of high staff turnover on managers?

A. an increased workload

B. low morale

C. an inability to meet targets

Q13. What mistake should managers always avoid?

A. failing to treat staff equally

B. reorganising shift without warning

C. neglecting to have enough staff during busy periods

Q14. What unexpected benefit did Dunwich Hotel notice after improving staff retention rates?

A. a fall in customer complaints

B. an increase in loyalty club membership

C. a rise in spending per customer

Questions 15-20

Which way of reducing staff turnover was used in each of the following hotels?

Write the correct letter – A, B or C, next to questions 16-20.

WAYS OF REDUCING STAFF TURNOVER

A. improving relationships and teamwork
B. offering incentives and financial benefits
C. providing career opportunities

Hotels

15.The Sun Club…………………………
16.The Portland…………………………
17.Bluewater Hotels…………………………
18.Pentlow Hotels…………………………
19.Green Planet…………………………
20.The Amesbury…………………………

Sporting Activities at School

PART – 3

CAM IELTS Listening Test 04 Sporting Activities at School Audio

Questions 21 and 22

Choose TWO letters, A-E.

Which TWO points do Thomas and Jeanne make about Thomas’s sporting activities at school?

A. He should have felt more positive about them.

B. The training was too challenging for him.

C. He could have worked harder at them.

D. His parents were disappointed in him.

E. His fellow students admired him.

Questions 23 and 24

Choose TWO letters, A-E.

Which TWO feelings did Thomas experience when he was in Kenya?

A. disbelief

B. relief

C. stress

D. gratitude

E. homesickness

Questions 25-30

What comments do the students make about the development of each of the following items of sporting equipment?

Choose SIX answers from the box and write the correct letter, A-H, next to questions 25-30.

COMMENTS ABOUT THE DEVELOPMENT OF EQUIPMENT

A. It could cause excessive sweating.
B. The material was being mass produced for another purpose.
C. People often needed to make their own.
D. It often had to be replaced.
E. The material was expensive.
F. It was unpopular among spectators.
G. It caused injuries.
H. No one using it liked it at first.

Items of sporting equipment

25.the table tennis bat…………………………
26.the cricket helmet…………………………
27.the cycle helmet…………………………
28.the golf club…………………………
29.the hockey stick…………………………
30.the football…………………………

Maple Syrup

PART – 4

CAM IELTS Listening Test 04 Maple Syrup Audio

Questions 31-40

Complete the notes below.

Write ONE WORD ONLY for each answer.

What is maple syrup?

  • made from the sap of the maple tree
  • added to food or used in cooking
  • colour described a
  • colour described as 31. …………………………
  • very 32. ………………………… compared to refined sugar

The maple tree

  • has many species
  • needs sunny days and cool nights
  • maple leaf has been on the Canadian flag since 1964
  • needs moist soil but does not need fertiliser as well
  • best growing conditions and 33. ………………………… are in Canada and North America

Early maple sugar producers

  • made holes in the tree trunks
  • used hot 34. ………………………… to heat the sap.
  • used tree bark to make containers for collection
  • sweetened food and drink with sugar

Today’s maple syrup

The trees

  • Tree trunks may not have the correct 35. ………………………… until they have been growing for 40 years.
  • The changing temperature and movement of water within the tree produces the sap.

The production

  • A tap is drilled into the trunk and a 36. ………………………… carries the sap into a bucket.
  • Large pans of sap called evaporators are heated by means of a 37. …………………………
  • A lot of 38. ………………………… is produced during the evaporation process.
  • ‘Sugar sand’ is removed because it makes the syrup look 39. ………………………… and affects the taste.
  • The syrup is ready for use.
  • A huge quantity of sap is needed to make a 40. ………………………… of maple syrup.

Easy Life Cleaning Services Listening Answers

QuestionsAnswers
1floor(s)
2fridge
3shirts
4windows
5balcony
6electrician
7dust
8police
9training
10review
Easy Life Cleaning Services Listening Answers

Hotel Management Listening Answers

QuestionsAnswers
11A
12A
13A
14C
15A
16C
17B
18C
19B
20A
Hotel Management Listening Answers

Sporting Activities at School Listening Answers

QuestionsAnswers
21C/E
22C/E
23A/D
24A/D
25B
26F
27A
28D
29C
30G
Sporting Activities at School Listening Answers

Maple Syrup Listening Answers

QuestionsAnswers
31golden
32healthy
33climate
34rock(s)
35diameter
36tube
37fire
38steam
39cloudy
40litre/liter
Maple Syrup Listening Answers

CAMB Listening Test 4 Audio, Answers, PDF, Transcript

To download this CAMB IELTS Listening Test 4 PDF with audio, answers & transcript, please provide your email in the comment section below. We’ll send it across at the speed of light.

Also, try our Listening Practice Tests to further improve your listening skills.

ALL THE BEST!

14 thoughts on “CAMB IELTS Listening Test 04 (Audio & Answers)”

  1. Hello, hope you are all doing well.
    I would like to have the ielts 17 tesy 4 listening, reading, writing and speaking tests

    Reply

Leave a Comment