Home ยป READING ๐Ÿ“– ยป GENERAL READING ยป DAYS OUT FOR THE FAMILY: Reading Answers

DAYS OUT FOR THE FAMILY: Reading Answers

IELTS General Test โ€“ Passage 06: Days out for the family reading answers and pdf. This reading paragraph has been taken from our huge collection of Academic & General Training (GT) Reading practice test PDFโ€™s.

Check out Days out for the family reading answers with explanation and location given in the text:

  1. A
  2. F
  3. D
  4. B
  5. E
  6. D
  7. E

IELTS reading module focuses on evaluating a candidateโ€™s comprehension skills and ability to understand English. This is done by testing the reading proficiency through questions based on different structures and paragraphs (500-950 words each). There are 40 questions in total and hence it becomes extremely important to practice each and every question structure before actually sitting for the exam.

This reading passage mainly consists of following types of questions:

  • Identify the information

We are going to read about some fascinating stories behind world famous castles. You must read the passage carefully and try to answer all questions correctly. 

DAYS OUT FOR THE FAMILY

A. Carrickfergus castle
Considered to be Northern Irelandโ€™s oldest castle, Carrickfergus has seen more than 800 years of military occupation since its foundations were laid, During summer, traditional feasts are served, and fairs and craft markets provide an extra attraction. The history of the castle is explained and brought to life with exhibits and guided tours.

B. Glamis Castle
Shakespeare used Glamis as the background when he wrote one of his best-known plays, Macbeth and the Queen Mother Grew up here. It is also rumoured to have a secret chamber in the castle. There are many ghost tales associated with this castle, which will capture the imagination of younger visitors.

C. Tintagel Castle
High up on the cliff tops, Tintagel Castle is the legendary home of king Arthur. The visitors guide on sale at the reception is well worth of the money, as it can help you to visualise what it would have been like hundreds of years ago. you can park in the village car park and walk the half mile to the castle , or take the shuttle bus.

D. Pickering Castle
Built by William the conqueror, this is a great castle for children to run around in. There are lots of special events too, including a chance to come along and see some plays which are put on during the summer months. Nearby Helmsley Castle is also worth a visit.

E. Stokesay Castle
A range of workshops, including music and combat are held here during the summer, children of all ages will enjoy learning at these and there is a guided tour which has been especially designed with younger visitors in mind, some of them may find the dungeon quit scary though.

F. Warwick Castle
This castle is over 1,000 years old and has towers and a moat, and is just as you might imagine a castle to be. children can even get to try on armour to see how heavy it is, At Christmas, a special market id held here โ€“ a great opportunity to look for presents and Christmas treats

Questions 8-14

Look at the description of six castles A-F. For which castle are the following statements true?
Write the correct letter A-F , in boxes 8-14 on your answer sheet.
NB you may use any letter more than once
.

8. At certain times of the year you can eat special meals here.

9. Children can get dressed up here

10. There is another castle in the same area.

11. A lot of stories are told about this place.

12. Parts of the castle may be frightening for some children.

13. Play are performed here during part of the year.

14. A guided tour is offered which is particularly suitable for children.

________________

ALSO TRY:

1) IELTS 12 READING PASSAGE โ€“ BIG ROCK CLIMBING CENTRE โ†—

2) IELTS 12 READING PASSAGE โ€“ MARKETING ADVICE FOR NEW BUSINESSES โ†—

3) IELTS 12 READING PASSAGE โ€“ WORKING TIME REGULATIONS FOR MOBILE WORKERS โ†—

4) IELTS 12 READING PASSAGE โ€“ INLAND MAIL CLAIM FORM โ†—

5) IELTS 12 READING PASSAGE โ€“ A BRIEF HISTORY OF AUTOMATA โ†—

________________

Answers with Explanation

For in-depth understanding on how answers are chosen, carefully look at Days out for the family reading answers explained below:

8. A

9. F

10. D

11. B

12. E

13. D

14. E

IDENTIFYING INFORMATION

QuestionAnswer Explanation
8. At certain times of the year you can eat special meals here.Underline keywords: certain times of year, can eat, special meals

In the Paragraph Ain lines 2-3, the author says, โ€œ____During summertraditional feasts are served____.โ€œ
    
In this text, During summer means that โž™ at certain times of year
&
traditional feasts are served means that โž™ you can eat special meals

Hence, the answer is going to be: A
9. Children can get dressed up hereUnderline keywords: children, dressed up    

In the Paragraph Fin line 2, the author says, โ€œ___Children can even get to try on armour to see how heavy it is____โ€

In this text, get to try on armour means that โž™ get dressed up

Hence, the answer is going to be: F
10. There is another castle in the same area.Underline keywords: another castle, same area
 
In the Paragraph Din ending lines, the author says, โ€œ ___ Nearby Helmsley Castle is also worth a visit___.โ€

In this text, Nearby Helmsley Castle means that โž™ another castle in the same area

Hence, the answer is going to be: D
11. A lot of stories are told about this place.Underline keywords: a lot of stories, are told, about, this place
    
In the Paragraph Bin lines 3-4, the author describes, โ€œ___There are many ghost tales associated with this castle, which will capture the imagination of younger visitors.___โ€
 
In this text, many ghost tales means that โž™ a lot of stories are told
&
associated with this castle means that โž™ about this place

Hence, the answer is going to be: B
12. Parts of the castle may be frightening for some children.Underline keywords: part, may be frightening, some children
     
In the Paragraph Ein lines 2-4, the author says, โ€œ___Children of all ages will enjoy learning at these and there is a guided tour which has been especially designed with younger visitors in mind. Some of them may find the dungeon quite scary though___.โ€ 

In this text, the dungeon means that โž™ part of the castle
&
quite scary means that โž™ frightening

Hence, the answer is going to be: E
13. Play are performed here during part of the year.Underline keywords: plays, performed, part of the year
    
In the Paragraph Din lines 2-3, the author explains, โ€œ___There are lots of special events too, including a chance to come along and see some plays which are put on during the summer months____.โ€

In this text, plays which are put on means that โž™ plays are performed 
&
during the summer months means that โž™ during part of the year

Hence, the answer is going to be: D
14. A guided tour is offered which is particularly suitable for children.Underline keywords: guided tour, offered, particularly suitable, children
   
In the Paragraph Ein lines 2-3, the author says โ€œ___ Children of all ages will enjoy learning at these and there is a guided tour which has been especially designed with younger visitors in mind___โ€

In this text, especially designed with younger visitors in mind means that โž™ which is particularly suitable for children

Hence, the answer is going to be: E
Have any doubts??? Discuss in the comments ...

Days out for the family reading answers with explanation, location, PDF

If you want to download DAYS OUT FOR THE FAMILY reading pdf with answers location and explanation, please write your email in the comment section below. Weโ€™ll send it across at the speed of light.

ALL THE BEST !

Leave a Comment