Home » READING 📖 » GENERAL READING » Online roommate finder: Toronto

Online roommate finder: Toronto

IELTS General Test – Passage 06: Online roommate finder: Toronto reading answers explanation, location and pdf. This reading paragraph has been taken from our huge collection of Academic & General Training (GT) Reading practice test PDF’s.

Online roommate finder: Toronto

I have one room available in a large apartment located just off Queen and Bathurst in Toronto. The room is fully furnished with a double bed, desk, shelf and wardrobe.

About us: I’m Sasha! I’m Canadian, and I’ve been living in this apartment since I was a teenager. I’m 23 and work in a restaurant. These past two years, my best friend has been living here but as she’s now moving to Europe there is a room available as of October 1. The third room is occupied by Simon, who is from Australia. He works part-time in a music shop downtown and is a great drummer. We both like keeping the place neat and tidy – I actually enjoy cleaning in my spare time and sometimes we do it together as a roommate team (we make it fun!). I love watching movies, exploring, getting out of the city and into the outdoors, and listening to music.

The apartment itself is very large and comes equipped with unlimited wi-fi, a fully stocked kitchen, cable television, and Netflix. The bedroom is a long way from the living room, so it shouldn’t disturb you if people come round and besides, we are certainly very respectful. Oh! We also have two cats who are well-behaved but they might be a problem if you have allergies. If you have a pet, that’s no problem – these cats get along with other animals.

We love having people coming from other countries as it’s really fun having the opportunity to show them around the neighborhood (it’s a great neighborhood – lots of character and plenty to do). That said, we’re certainly interested in living with Canadians too! We’re very easy-going and open-minded and just hope that our new roommate will be the same.

Questions 1-7

Do the following statements agree with the information given in the text?

In boxes 1-7 on your answer sheet, write

TRUE              if the statement agrees with the information

FALSE             if the statement contradicts the information

NOT GIVEN   if there is no information on this

1.   The room available has two beds.

2.   The Australian in Sasha’s apartment is a musician.

3.   Sasha does all the cleaning in the apartment.

4.   Sasha likes being in the open air.

5.   The room available would be suitable for someone who likes to be quiet.

6.   Sasha thinks her apartment is in the best part of Toronto.

7.   Sasha has never had a roommate from Canada.

________________

ALSO TRY:

1) IELTS 13 READING PASSAGE – THE OXFORD SCHOOL OF DRAMA ↗

2) IELTS 13 READING PASSAGE – BORDER CROSSING FOR COMMERCIAL VEHICLES ↗

3) IELTS 13 READING PASSAGE – DEALING WITH ABSENCE IN THE WORKPLACE ↗

4) IELTS 13 READING PASSAGE – VISIT TO OYMYAKON: WORLD’S COLDEST TOWN ↗

5) IELTS 13 READING PASSAGE – THE BEST SUITCASES ↗

________________

Answers/Explanation

Check out Online roommate finder: Toronto reading answers below:

1   FALSE

2   TRUE

3   FALSE

4   TRUE

5   TRUE

6   NOT GIVEN

7   NOT GIVEN

Wondering how the answers are chosen?? Then, read Online roommate finder: Toronto reading answers explained below:

TRUE/FALSE/ NOT GIVEN

QuestionAnswer Explanation
1.   The room available has two beds.Underline keyword: two beds

In 1st paragraph, if you see the first line, “I have one room available in a large apartment located just off Queen and Bathurst in Toronto. The room is fully furnished with a double bed, desk, shelf and wardrobe.”

In this passage, a double bed means that ➙ a single bed that can sit two people

So, the answer is going to be: FALSE
2.   The Australian in Sasha’s apartment is a musician.Underline keywords: the Australian, Sasha’s apartment and musician

In 2nd paragraph, Sasha explained the person as, “___ The third room is occupied by Simon, who is from Australia. He works part-time in a music shop downtown and is a great drummer____.”

In this passage, a great drummer means that ➙ a musician

So, the answer is going to be: TRUE       
3.   Sasha does all the cleaning in the apartment.Underline keywords: Sasha, does, all the cleaning

In 2nd paragraph, lines 6-8 explains, ” ___ We both like keeping the place neat and tidy – I actually enjoy cleaning in my spare time and sometimes we do it together as a roommate team ____.”

In this passage, sometimes we do it together means that ➙ She does not do all the cleaning in the apartment by herself; occasionally she is supported by others.

So, the answer is going to be: FALSE              
4.   Sasha likes being in the open air.Underline keywords: Sasha likes, being, open air
   
In 2nd paragraph, ending lines explains, “ ___ I love watching movies, exploring, getting out of the city and into the outdoors, and listening to music.”

In this passage, exploring, getting out of the city and into the outdoors means that ➙ Sasha is an outdoorsy person and like to be in the open air

So, the answer is going to be: TRUE  
5.   The room available would be suitable for someone who likes to be quiet.Underline keywords: would be suitable, likes to be quiet
  
In the 3rd paragraph, in lines 3-5, the author says, “ ___The bedroom is a long way from the living room, so it shouldn’t disturb you if people come round and besides, we are certainly very respectful____.”

In this passage, the lines suggest that there is going to be no disturbance means that ➙ the room will be quiet.

So, the answer is going to be: TRUE
6.   Sasha thinks her apartment is in the best part of Toronto.Underline keywords: Sasha thinks, apartment, the best part of Toronto

In the last paragraph of the passage, the author clarified, “___ (it’s a great neighborhood – lots of character and plenty to do)____”

Nevertheless, it is no where mentioned whether her apartment is in the best part of Toronto or not.

So, the answer is going to be: NOT GIVEN  
7.   Sasha has never had a roommate from Canada.Underline keywords: Sasha, never, roommate,Canada

In the last paragraph of the passage, the author explained, “___That said, we’re certainly interested in living with Canadians too!____.”

Still, this does not state whether Sasha had never had a roommate from Canada or not.

So, the answer is going to be: NOT GIVEN
Have any doubts??? Discuss in the comments ...

PDF

If you want the pdf summary of Online roommate finder: Toronto reading passage and answers, please write your email in the comment section below. We’ll send it across at the speed of light.

ALL THE BEST !

Leave a Comment